Som beboer har du en lovsikret ret til at klage over din bolig, de beslutninger der træffes om din bolig og hvordan din klage behandles
Det kan dog anbefales at tage sagen op med den part i klagen som er den nærmest.
Det kan fx. være
- din nabo
- adminstrationen
- ejendommens bestyrelse
- kommunen
Hvis du ikke føler du bliver hørt eller dit spørgsmål bliver besvaret, så kan der altid et næste ‘led’ som kan kontaktes. Hvis du syntes at alle klagemuligheder er udtømte, så kan kommunen kontaktes.
Af almenboliglovens kapitel 3 fremgår det, hvordan beboerne skal inddrages i driften af de almene boliger, og af driftsbekendtgørelse § 111 fremgår det, at kommunalbestyrelsen fører tilsyn med boligorganisationen og afdelingerne – og påser, at driften er i overensstemmelse med bestemmelserne herom i lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger, bestemmelser, der er udstedt i medfør af disse love, og boligorganisationens vedtægter.
Vurderer du, at reglerne om beboerdemokrati ikke respekteres i den almene boligorganisation, hvor du bor, kan det anbefales at sende en klage til kommunen om den manglende inddragelse af beboerne i forhold til beslutningerne. Kommunen vil herefter være forpligtet til at undersøge, om beboerne inddrages i det omfang, som almenboliglovens regler fastsætter, og vil som tilsynsmyndighed desuden være forpligtet til at rette op på forholdene, hvis det viser sig, at reglerne ikke overholdes.